22 May 2006

Ολοι Παμε Κοκκαρι! (First Edition)

Ηaving done, in the last four days, a better job of surveying the touristy industry in Kokkari than the Ministry has in years, we can now give you the lowdown on accommodation available locally.

Since this post is only relevant to our multitude of Greek fans, we shall relay the following information in the mother tongue..

Ακολουθει η λιστα με τα διαφορα μικρα ή μεσαια ξενοδοχεια, δωματια κλπ, τα οποια επισκεφτηκαμε στο Κοκκαρι και δεν ντρεπομαστε να συστησουμε! Η λιστα ειναι στη σειρα που θα μας αρεσε εμας να μεινουμε, χωρις να σημαινει οτι πιο χαμηλα στη λιστα δεν ειναι ενταξει το μερος (ισα-ισα). Ολα πληρουν τις βασικες προυποθεσεις (πορτα, κρεββατι, λεκανη, κλπ), και ειναι κοντα μας. Τιμες δινουμε για τα πιο ακριβα δωματια (τα μπροστινα θαλασσινα συνηθως), τα υπολοιπα ειναι συνηθως 5Ε φθηνοτερα. Προτεινουμε επισης να τα ζητησετε χωρις πρωινο, σιγουρα δεν θα σας λειψει το πλαστικο βουτυρακι.

Οταν επικοινωνειτε με καποιο απο αυτα, να αναφερετε βεβαια οτι ερχεστε για το γαμο της Μαρινας & του Αλεξη, επειδη αν και γενικα δεν εχουμε “κρατησει” αυτα τα δωματια, σε μερικα μερη τους εχουμε ζητησει ευγενικα να μας κρατησουν διαθεσιμα τα καλυτερα θαλασσινα δωματια για τους καλεσμενους μας που θα τους καλεσουν πρωτοι.

Παμε λοιπον:

Hotel Tsamadou (www.tsamadou.com) – Ενα sixties κτισμα πανω ακριβως στην παραλια, που φετος το αγορασαν και το ανανεωσαν ενα ζευγαρι συμπαθητικοι και τυπικοι Αγγλοι, η Tina και ο Ian. Να οι ξενες επενδυσεις! Εχουν 4 διπλα δωματια θαλασσινα (στα 40Ε), μερικα μονα, και μερικα ακομα διπλα που βλεπουν πισω και πλαι, συνολο 11. Τα δωματια ειναι σκετα, μικρουτσικα, τακτικα και καθαρα, και τα μπανια παλαιας κοπης. Επικοινωνια: 22730-92314 και hotel@tsamadou.com .

Hotel Dimitra – Πολυ διπλα μας, με 4 διπλα θαλασσινα (35Ε), μερικα μονα, και δυο μεγαλυτερα σαν studio, συνολο 13. Καπως παλαιοτερο, πολυ ησυχη θεση, πανω στη θαλασσα, και συμπαθητικοτατοι ιδιοκτητες. Καθαρα, βασικα δωματια, ισως και κανενα εκατοστο μεγαλυτερα. Καλεστε την Κυρια Λια στο 22730-61120.

Long Beach Hotel – (www.samos-longbeach.de) Στην περα (απο εμας) μερια της παραλιας του Κοκκαριου, πολυ πιο κοντα στο.. εε.. κεντρο του χωριου και τα.. εε.. γραφικα πισω λιμανακια. Πανω απο ενα χαλαρο beach bar, απλα και τακτικα δωματια, καπως πιο μοντερνα απο τα υπολοιπα. Ο Charlie Paraskeva (ναι, αυτος, στο τηλ 22730- 92150) εχει δυο διαθεσιμα δωματια, κανονικα 49Ε αλλα αν κλειστουν και τα δυο θα προσφερει το κατιτις. Καλη περιπτωση.

Sunrise Hotel - Στην περα περα μερια του Κοκκαριου, πανω ακριβως απο ενα πανεμορφο και ησυχο κολπακι, ενα καπως μεγαλυτερο ξενοδοχειο με απλα δωματια που ολα εχουν εξαιρετικη θεα, μερικα και αρκουδισιο. Κλεινετε μεσω του γραφειου Rhenia (πληροφοριες παρακατω). Δεν ειναι για οσους βαριουνται το περπατημα, το εχει το μονοπατι του, αλλα και μια καλη ταβερνα αποκατω.

Pension Γιαννης Περρης – Στο κεντρο περιπου της παραλιας, με εξι απλα, βασικα, καθαρα δωματια πανω στην παραλια. Τα πανω δυο για οσους θελουν θεα, τα κατω δυο για κατευθειαν σαλτο στο βοτσαλο. Τα μεσαια για τους αναποφασιστους. Επικοινωνια: 22730-92747.

Hotel Koralli – Και αυτο ειναι στην περα (απο εμας) μερια της παραλιας του Κοκκαριου, πολυ πιο κοντα στο.. εε.. κεντρο του χωριου και τα.. εε.. γραφικα πισω λιμανακια. Πανω στη θαλασσα, εχει για εκεινη την εποχη ενα διπλο μπροστινο (καπου 40Ε), και μερικα ακομα πλαινα, συνολο 5. Μικρα, βασικα, απλα και καθαρα as usual. Ενδιαφερον στοιχειο ενα συμπαθητικο roof garden με χαζοκαρεκλιτσες και καταπληκτικη θεα στην παραλια, τη δυση, και τα βουνα πανω απο το Κοκκαρι. Επισης, βιβλιοθηκη με pulp fiction προς τερψη του εκλεπτυσμενου πελατη. Ο ιδιοκτητης ειναι ο κυριος Κωστας (22730-92474) αλλα για να κλεισετε εκει παρτε την κυρια Σοφια Γεωργουδη στο γραφειο Rhenia Tours που μας το βρηκε, 22730-92367.

Kallidon – υπαρχει το Village, κατω στο Κοκκαρι (οχι παραθαλασσιο, αλλα πολυ κοντα) και το Palace (www.kallidonpalace.gr) που ειναι ψηλοτερα στο λοφο και ειναι πολυτελεστατο. Εμεις κοιταξαμε στο Village, και βρηκαμε 4 διπλα (55Ε) στο ισογειο – μοντερνα δωματια, πληρως εξοπλισμενα, με μικρο μπαλκονακι που ομως δεν βλεπει τιποτε σπουδαιο – και αλλα 6 διπλα (40Ε) στο ημιυπογειο που αν και ομοια εσωτερικα, ειναι σαφως πιο σκοτεινα. Ιδανικα για κρυψινοες τυπους με κρυφους σκοπους. Η ολη μοναδα ειναι σαφως πιο συγχρονη και φροντισμενη απο τα προηγουμενα, αλλα τα καλυτερα δωματια πανε στα πακετα.. Επικοιωνια: 22730-92605-7.

Hotel Lambros – Εδω ειχαν μεινει φιλοι απο την Αγγλια οταν ειχαν επισκεφτει, καθοτι η κυρια Σοφια το δινει κυριως σε γραφεια, και ειχαν περασει μια χαρα. Αν και γεματο εκεινη την περιοδο, μας βρηκε: ενα poolside σπιτακι, με διπλο δωματιο και δωμα με δυο στρωματα (μαλλον για παιδια αλλα και αλλους ευελικτους) (75Ε), δυο ολοκαινουρια, μεγαλα, πολυτελη studio (πολυ ωραια εξοπλισμενα και διακοσμημενα, οροφη με ξυλινα δοκαρια, ολοκαινουρια φαρδια διπλα κρεββατια - δυο οροφοι ανεβασμα μονο σκαλες) το ενα με θαλασσινη το αλλο με βουνισια θεα (100Ε), και δυο ακομη studios, στον αποκατω οροφο, στις ιδιες μεγαλες διαστασεις αλλα με παλιο και πιο προχειρο εξοπλισμο και επιπλα (75Ε). Επικοινωνηστε το συντομοτερο με την κυρια Σοφια στο 22730-92590.

Hotel Lemos – σε πολυ ομορφη θεση στην περα ακρη της παραλιας, καθε δωματιο και θαλασσινο μπαλκονακι, απλα και ευαερα. Καλυτερη θεση για ηλιοβασιλεμα! Δυστυχως δεν μπορει να ξερει αν εχει διαθεσιμα απο τωρα γιατι δουλευει με γραφεια, και πρεπει να περιμενει κανεις μεχρι 15 Ιουνιου και μετα για να δει αν υπαρχει κατι για κεινες τις ημερες – οσο λιγοτερες διανυκτερευσεις, λεει, τοσο πιο πιθανο. Αν δεν ηταν αυτο το κολλημα, θα ηταν απο τις πρωτες επιλογες. 50Ε για διημερο, 40Ε για τετραημερο. Επικοινωνια στο 22730-92250 και καλη τυχη!

Angela Rooms – Στο απο μεσα λιμανακι του Κοκκαριου, μια γραφικη γωνια (στο μετρο που πλεον το ‘εξι μπορουμε να περιγραφουμε κατι ως γραφικο..), χωρις να ειναι καθολου μακρυα απο την μεγαλη παραλια μας. Η κυρια Αγγελικη εχει απλα, βασικα δωματια (ναι, το ξερω, ολο τα ιδια λεω). Επικοινωνηστε στο 22730-92052 και να επιμενετε αν θελει να σας βαλει να περιμενετε μεχρι μια εβδομαδα πριν!

Hotel Arion – (www.arion-hotel.gr) Για πιο φραγκατους τυπους, τετραστερο resort hotel με πισινες και τα σχετικα, στο λοφο πανω απο το Κοκκαρι, με φανταστικη θεα. Εχει ενα συγκροτημα bungalows που ειναι ομορφα, και διαθετει λεωφορειακι που κανει πυκνα δρομολογια μεχρι το χωριο κατω. Αν ρωτας τιμη, ως γνωστον δεν εχεις αρκετα. 22730-92020.

Τελευταια μα καθολου καταφρονεμενα, τα 2-3 δωματια της Κυριας Ανθουλας (22730-92295). Μικροσκοπικα, παλιομοδιτικα και μαλλον δυσχρηστα (κατι σαν καμπινα σε παλιο εξαμετρο ιστιοπλοικο) αλλα σε μαγευτικη θεση (πανω στο σχεδον-νησακι που προεξεχει στην κορυφη της παραλιας του Κοκκαριου, να κοιτουν κατα μηκος(!!) της παραλιας και με ολο το φως της Δυσης πανω τους). Ζητουν μονο 25Ε και αρκετη ανοχη.

Μπορειτε ακομα να καλεσετε το Rhenia Tours (την κυρια Σοφια στο Κοκκαρι, καταρχην, θα σας συνδεσει με τα αλλα γραφεια αν θελετε να ψαξετε αλλου), που θα ψαξει να σας βρει το ζητουμενο καταλυμα. Επικοινωνια 22730-92367.

Αν δεν σας εμπνεει τιποτα απο αυτα, φυσικα υπαρχουν και αλλα μερη στη Σαμο εκτος απο το Κοκκαρι – κοιταξτε στο samosnet.gr και στο samos-hotel.com για μια εκτενη λιστα.

Φυσικα και πρεπει να επικοινωνησετε μαζι μας αν εχετε αποριες ή προβληματα. Υπαρχει γενικα πληθωρα απλων δωματιων στα εξωτερα & ενδοτερα του Κοκκαριου, οποτε μην ανησυχειτε ακομα και αν ειναι μονο μια εβδομαδα πριν, ολο και κατι θα βρεθει.

Happy hunting!

NB This is a blog-style website, with newest entries at the top, so if this is your first visit start from the bottom.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»

22:17

 

Post a Comment

<< Home